Nya bron kan ge högre bostadspriser i Sundsvall

Det har aldrig tidigare varit dyrare att köpa bostad i Sundsvall. Under 2014 ökade priserna på både bostadsrätter, fritidshus och villor. Och marknadsuppgången spås, bland annat till följd av den nya bron över Sundsvallsfjärden, fortsätta i samma takt.

 Under 2014 ökade kvadratmeterpriset på en bostadsrätt i Sundsvalls kommun med 16 procent, det visar färsk statistik från Mäklarstatistik.se. Även på villor och fritidshus ökade priset markant. En villa är i dag två procent dyrare jämfört med januari förra året. Samma siffra för fritidshus är fem procent.

 – 2014 var försäljningsmässigt trögstartat på alla områden. I april tog marknaden fart och därefter har all prisstatistik pekat uppåt, säger Lars-Eric Högman, fastighetsmäklare och vd vid Högmans fastighetsförmedling i Sundsvall.

 Och 2015 ser ut att fortsätta där 2014 slutade.

 – Jag tror att året kommer att vara säljarnas marknad. Räntan är låg, den nya bron över Sundsvallsfjärden inger framtidstro och har satt stan på kartan samtidigt som bygget av bostäder på södra kajen ger en generell hög andrahandsmarknad, säger Lars-Eric Högman.

 En marknad som däremot kan bli lite trög är försäljningen av fritidshus. Efterfrågan är inte längre lika hög på den typen av fastigheter, enligt Lars-Eric Högman.

 – Det är en generationsfråga. Dagens 30- och 40-åringar vill åka utomlands på semestern. Tidigare la folk sina pengar på en sommarstuga, säger han.

Posted in Okategoriserade.