Prisökningen på bostadsrätter i Sundsvall bland de högre i Sverige

Det har varit stor ökning av priserna på bostadsrätter i Sundsvall. Det senaste året har priserna stigit med 17 procent.
Det är högre än genomsittsökningen i Sverige totalt som legat på 11 procent det senaste året. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik.

– Det förvånar mig inte att priserna ökat så pass mycket i Sundsvall. Det är många som kommer på visningarna av bostadsrätter. Och det är många som sedan också är med på budgivningarna. Det finns en stor efterfrågan på bostadsrätter i Sundsvall, säger Lars-Eric Högman, vd på Högmans fastighetsförmedling.

Han tror att priserna på bostadsrätter kommer att fortsätta att öka i Sundvall. Fortfarande är snittpriset på bostadsrätter lägre än snittet i resten av Sverige.

– Ännu har vi inte nått toppen av priser på bostadsrätter i Sundsvall. Det har återigen varit ”all time high” vad gäller priserna i Stockholm och Göteborg och vi här uppe brukar så småningom följa trenderna som är i storstadsregionerna, säger han.

När det gäller priserna på villor har priserna inte gått upp lika mycket. Det senaste året har priserna stigit med 1 procent.

Posted in Okategoriserade.