En miljon billigare att köpa lägenhet i Sundsvall

Det går fortsatt uppåt på bostadsrättsmarknaden i Sundsvall. Men fortfarande ligger priserna långt under det svenska snittpriset.

Enligt färsk statistik från Mäklarstatistik som presenterades på torsdagen fortsätter priserna på bostadsrätter att stiga – både i Sundsvall och i riket som helhet. De senaste tre månaderna har priserna på en bostadsrätt i Sverige i snitt ökat med tre procent. Samma siffra för Sundsvall är två procent.
– Så här har det sett ut på bostadsmarknaden de senaste månaderna. Och det ser ut som den uppåtgående trenden är här för att stanna, säger Lars-Eric Högman, vd och fastighetsmäklare vid Högmans fastighetsförmedling i Sundsvall.

Men trots de allt högre priserna på bostadsrätter i Sundsvall är staden långt i från att nå upp till snittpriset på en bostadsrätt i Sverige. En bostadsrätt i Sverige kostar i genomsnitt nästan 1,7 miljoner kronor.

I Sundsvall får en köpare i snitt betala 564 000.
– Ännu har vi långt kvar till snittpriserna i landet. Det är endast i undantagsfall som det säljs så dyra lägenheter här, säger Lars-Eric Högman, som har över 20 års erfarenhet av fastighetsbranschen.

Försäljningsstatistiken för bostadsrättsmarknaden i Västernorrland som helhet är dock inte lika lovande ut som i Sundsvall. De senaste tre månaderna sjönk priserna i länet med fyra procent. Den största prissänkningen stod Härnösand för.

Posted in Okategoriserade.