Nyheter på hemsidan!

Idag uppdaterades hemsidan med några nya funktioner.

  • Budgivning presenteras nu i realtid under varje objekt där budgivning pågår.
  • Nu finns det tillgång till Referensobjekt där du hittar de fastigheter/lägenheter vi på Högmans tidigare sålt.

Hoppas detta hjälper er i ert framtida bostadssökande eller pågående fastighetsaffär med HÖGMANS Fastighetsförmedling.

Nya bron kan ge högre bostadspriser i Sundsvall

Det har aldrig tidigare varit dyrare att köpa bostad i Sundsvall. Under 2014 ökade priserna på både bostadsrätter, fritidshus och villor. Och marknadsuppgången spås, bland annat till följd av den nya bron över Sundsvallsfjärden, fortsätta i samma takt.

 Under 2014 ökade kvadratmeterpriset på en bostadsrätt i Sundsvalls kommun med 16 procent, det visar färsk statistik från Mäklarstatistik.se. Även på villor och fritidshus ökade priset markant. En villa är i dag två procent dyrare jämfört med januari förra året. Samma siffra för fritidshus är fem procent.

 – 2014 var försäljningsmässigt trögstartat på alla områden. I april tog marknaden fart och därefter har all prisstatistik pekat uppåt, säger Lars-Eric Högman, fastighetsmäklare och vd vid Högmans fastighetsförmedling i Sundsvall.

 Och 2015 ser ut att fortsätta där 2014 slutade.

 – Jag tror att året kommer att vara säljarnas marknad. Räntan är låg, den nya bron över Sundsvallsfjärden inger framtidstro och har satt stan på kartan samtidigt som bygget av bostäder på södra kajen ger en generell hög andrahandsmarknad, säger Lars-Eric Högman.

 En marknad som däremot kan bli lite trög är försäljningen av fritidshus. Efterfrågan är inte längre lika hög på den typen av fastigheter, enligt Lars-Eric Högman.

 – Det är en generationsfråga. Dagens 30- och 40-åringar vill åka utomlands på semestern. Tidigare la folk sina pengar på en sommarstuga, säger han.

Problem med hemsidan!

Vi har de senaste dagarna haft diverse problem med hemsidan!
Ni har bland annat inte kunnat kontakta oss via intresserad? formuläret på objektsidorna.

Detta är nu åtgärdat och funktionen är återigen upprättad.

Nya lokaler och hemsida.

HÖGMANS Fastighetsförmedling har nyligen genomgått stora förändringar. Förutom att flyttlasset gick den 24 Augusti till nya fräscha lokaler så har även hemsidan fått sig ett rejält ansiktslyft.
Ni finner oss på Bergsgatan 5 i Sundsvall, välkommen in på en kopp kaffe.

Skyltfönster 010nytt kontor

Mordernt Gränssnitt..

Webisdan är nu anpassad för att på ett enklare och mer praktiskt sätt presentera objekt, du finner även detaljerad information om hur en bostadsaffär går till, såväl för köpare som för säljare.

– Hogmans.nu är nu även anpassad för mobil & surfplattor så användarna kan ta del av informationen vart de än är, säger Lars-Eric Högman, VD på Högmans Fastighetsförmedling.

Namnlös

Husvisningarna slår rekord

Det är rusning till villavisningar i Sundsvall i helgen.

Slutet på augusti är en av årets jobbigaste perioder för stans fastighetsmäklare.

– Det är ovanligt mycket nu, säger mäklaren Lars-Eric Högman.

Läs mer på Dagbladet.se

Högmans i Dagbladet bild: www.dagbladet.se

Villapriserna stiger mer i Sundsvall än riksgenomsnittet

Priserna på villor har stigit mer i Sundsvall jämfört med resten av Sverige.
De senaste tolv månaderna har priserna på villor stigit med sju procent i Sundsvall.

I Sverige totalt har priserna stigit med fem procent under samma period.

Tvärt om tror jag att priserna på villor fortsätter öka i takt med att konjunkturen i Europa och världen så sakta vänder uppåt,
säger Lars-Eric Högman, vd på Högmans fastighetsförmedling.
Det finns ganska få objekt ute just nu i Sundsvallsområdet.

– För den som funderar på att sälja sin villa är det läge att göra det just nu, säger han.

Även priserna på bostadsrätter fortsätter att öka. De senaste tolv månaderna har priserna på bostadsrätter ökat med elva procent

– Många köpare kommer väl föreberedda till visningarna och vet vad de vill ha. Därför brukar försäljningarna av bostadsrätter gå snabbt i Sundsvall, säger Lars-Eric Högman.

Prisökningen på bostadsrätter i Sundsvall bland de högre i Sverige

Det har varit stor ökning av priserna på bostadsrätter i Sundsvall. Det senaste året har priserna stigit med 17 procent.
Det är högre än genomsittsökningen i Sverige totalt som legat på 11 procent det senaste året. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik.

– Det förvånar mig inte att priserna ökat så pass mycket i Sundsvall. Det är många som kommer på visningarna av bostadsrätter. Och det är många som sedan också är med på budgivningarna. Det finns en stor efterfrågan på bostadsrätter i Sundsvall, säger Lars-Eric Högman, vd på Högmans fastighetsförmedling.

Han tror att priserna på bostadsrätter kommer att fortsätta att öka i Sundvall. Fortfarande är snittpriset på bostadsrätter lägre än snittet i resten av Sverige.

– Ännu har vi inte nått toppen av priser på bostadsrätter i Sundsvall. Det har återigen varit ”all time high” vad gäller priserna i Stockholm och Göteborg och vi här uppe brukar så småningom följa trenderna som är i storstadsregionerna, säger han.

När det gäller priserna på villor har priserna inte gått upp lika mycket. Det senaste året har priserna stigit med 1 procent.

Lång vinter kan öka bostadspriserna i Sundsvall

Priserna på bostadsrätter i Sundsvall har minskat något det senaste kvartalet med två procent.
Det visar de senaste siffrorna från Mäklarstatistik. Men fastighetsmäklaren Lars-Eric Högman tror att priserna snart kommer att öka.
Orsaken är att det är nytt all time high för priserna på bostadsrätter i centrala Stockholm och centrala Göteborg.

– Vi brukar ligga lite efter storstäderna när det gäller trender. Om det är all time high i Stockholm och Göteborg just nu så brukar även vi att följa efter,

säger Lars-Eric Högman vid Högmans fastighetsförmedling i Sundsavall.

Dessutom är utbudet av både bostadsrätter och villor lägre än vid samma tid förra året i riket vilket brukar trissa upp priserna.
När det gäller villor har priserna stått still de tre senast månaderna i Sundsvall.

Men även där tror Lars-Eric Högman att priserna kommer att öka.

– Vi har haft en ovanligt lång vinter och sen vår i år. Och det är under våren som de flesta villaförsäljningarna sker.
Det kommer säkert att bli ett stort tryck på villaförsäljningarna nu när våren äntligen är på väg, säger han.

Vill ni veta mer kring siffrorna från Mäklarstatistik eller har andra funderingar
kring bostadsmarknaden kan ni kontakta Lars-Eric Högman på mobiltelefon 070-325 18 03.

En miljon billigare att köpa lägenhet i Sundsvall

Det går fortsatt uppåt på bostadsrättsmarknaden i Sundsvall. Men fortfarande ligger priserna långt under det svenska snittpriset.

Enligt färsk statistik från Mäklarstatistik som presenterades på torsdagen fortsätter priserna på bostadsrätter att stiga – både i Sundsvall och i riket som helhet. De senaste tre månaderna har priserna på en bostadsrätt i Sverige i snitt ökat med tre procent. Samma siffra för Sundsvall är två procent.
– Så här har det sett ut på bostadsmarknaden de senaste månaderna. Och det ser ut som den uppåtgående trenden är här för att stanna, säger Lars-Eric Högman, vd och fastighetsmäklare vid Högmans fastighetsförmedling i Sundsvall.

Men trots de allt högre priserna på bostadsrätter i Sundsvall är staden långt i från att nå upp till snittpriset på en bostadsrätt i Sverige. En bostadsrätt i Sverige kostar i genomsnitt nästan 1,7 miljoner kronor.

I Sundsvall får en köpare i snitt betala 564 000.
– Ännu har vi långt kvar till snittpriserna i landet. Det är endast i undantagsfall som det säljs så dyra lägenheter här, säger Lars-Eric Högman, som har över 20 års erfarenhet av fastighetsbranschen.

Försäljningsstatistiken för bostadsrättsmarknaden i Västernorrland som helhet är dock inte lika lovande ut som i Sundsvall. De senaste tre månaderna sjönk priserna i länet med fyra procent. Den största prissänkningen stod Härnösand för.